ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρακιντζής σε Παπούλια: Η Δικαιοσύνη συνεχίζει να καθυστερεί

16:16 - 22 Ιαν 2013 | Πολιτική
Έκκληση στους δικαστές να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η δικαιοσύνη απηύθυνε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει για την ετήσια έκθεσή του.

«Η δικαιοσύνη  αργεί λίγο, αλλά πιστεύω να βρει το ρυθμό της.  Πρέπει να βρει το ρυθμό της», παρατήρησε ο κ. Ρακιντζής και συμπλήρωσε: «Ήμουν 38 χρόνια δικαστής.  Τότε βέβαια, είχαμε άλλους ρυθμούς, δικάζαμε μέχρι τις 4 το πρωί».

 

Είπε ακόμη ότι «τώρα πρέπει οι δικαστές να καταβάλουν μια προσπάθεια, γιατί έχει μαζευτεί ένας τεράστιος όγκος υποθέσεων που πρέπει να διεκπεραιωθεί». 

 

«Και πρέπει», πρόσθεσε, «να λειτουργήσει η δικαιοσύνη γιατί στον πόλεμο της διαφθοράς τελικός κριτής είναι η δικαιοσύνη». «Χωρίς καλή λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να έχουμε καλά αποτελέσματα», σημείωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

 

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει «τι νέα υπάρχουν» στο ζήτημα της διαφοράς, ο κ. Ρακιντζής απάντησε: «Η διαφθορά μειώθηκε κατά ποιότητα, δηλαδή έγινε πιο φτηνό το φακελάκι. Τα πάντα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση. Ευτυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δουλεύουν καλά».

«Και αυτό είναι καλό νέο». σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.