ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες

11:48 - 24 Ιαν 2013 | Πολιτική
Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό συνεχίζουν την απεργία τους.

Για όγδοη ημέρα απεργούν οι εργαζομενοι του μετρό, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια,  περιμένοντας την εκτέλεση του τελεσιγράφου της κυβέρνησης, που εκπνέει σήμερα. Η κυβέρνηση δια μέσου του εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου είχε προειδοποιήσει χθες του εργαζομένους Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι δηλώνουν ανυποχώρητοι στον αγώνα metro350 240113τους «να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου).

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων του Μετρό) Σπύρος Ρεβύθης δήλωσε: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Ο αγώνας μας δεν υποκινείται από κανέναν και μόνο σκοπό έχει την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου ανεξαρτήτως που εργάζεται. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των ΣΣΕ. Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα». Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι απαντούν: «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Σταθόπουλος με σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» δήλωσε: «Δεν υπάρχουν φημολογίες για επέμβαση, για ΜΑΤ, ούτε απειλές. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε μια απεργία για όγδοη μέρα κι έχουμε καλέσει τους απεργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απεργία στο μετρό, «χειρόφρενο» τραβάνε από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 24 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.