ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες - Οι εργαζόμενοι απαντούν «Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς»

14:22 - 24 Ιαν 2013 | Πολιτική
Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες - Οι εργαζόμενοι απαντούν «Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς»
Η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα της ΣΤΑΣΥ για μη ένταξη των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στο ενιαίο μισθολόγιο.

Το μέτρο της επίταξης για τους απεργούς εργαζομένους στις συγκοινωνίες της Αθήνας αποφάσισαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκις στη σύσκεψη που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως τόνισε ο υπουργός εξερχόμενος της συνάντησης «δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολογιο», ενώ κατηγόρησε την ΣΤΑΣΥ ότι υιοθέτησε «το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή είναι η εισήγηση που έκανα στον πρωθυπουργό ως αρμόδιος υπουργός. Ο πρωθυπουργός το αποδέχθηκε και προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Σκληρή απάντηση των εργαζομένων: «Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς»

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Την παράταση των σημερινών τους κινητοποιήσεων αποφάφισαν οι εργαζόμενοι σε ΕΘΕΛ και ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και οι συρμοί του Ηλεκτρικού μετά τη λήξη της στάσης εργασίας. Όπως ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος των τεχνικών της Εταιρείας, Αποστόλης Ραυτόπουλος «η κυβέρνηση αποφάσισε τυφλή μετωπική σύγκρουση, δεν έχουμε παρά να δώσουμε δυναμική απάντηση, συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς του Μετρό».

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού.

 

Προβληματισμός σε ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ για την επίταξη

Παρά την απόφαση για την επίταξη των εργαζομέων στα Μέσα Μεταφοράς, έντονος προβληματισμός υπάρχει στους άλλους κυβερνητικούς εταίρους για το χειρισμό, που οδηγεί τη σύγκρουση στα άκρα. Από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ υπήρχε η άποψη οτι υπήρχε περιθώριο διαλόγου, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει εσωτερικό θέμα στο κυβερητικό συνασπισμό. Πάντως επέλεξαν να αφήσουν την κυβέρνηση να πάρει "πάνω" της το θέμα και να δράσει επιθετικά σε αντισοιχία με τις τελευταίες τακτικές "σιδηράς πυγμής".

«Οι συνδικαλιστές επέλεξαν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μετά και την πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αποφασίστηκε, μετά κι από διαβούλευση με τους κυβερνητικούς εταίρους, να υπάρξει ολική σύγκρουση με τους απεργούς στα Μέσα Μεταφοράς.
«Αποφάσισαν να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές κατά την απεργία και να μης σεβαστούν αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται η αθηναϊκή κοινωνία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, σε μια προσχηματική προσπάθεια δήθεν καλής θέλησης. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Δεν μπορεί η κοινωνία να είναι όμηρος συντεχνιακών αντιλήψεων., σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων του Μετρό) Σπύρος Ρεβύθης δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Ο αγώνας μας δεν υποκινείται από κανέναν και μόνο σκοπό έχει την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου ανεξαρτήτως που εργάζεται. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:47 - 24 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.