ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έσπασε το μέτωπο της απεργίας - Ξεκίνησαν τα δρομολόγια σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ - Ικανοποίηση στην κυβέρνηση

14:13 - 25 Ιαν 2013 | Πολιτική
Έσπασε το μέτωπο της απεργίας - Ξεκίνησαν τα δρομολόγια σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ - Ικανοποίηση στην κυβέρνηση
Εξομάλυνση της κατάστασης μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένει η κυβέρνηση. Επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.

Στις 14:00 ξεκίνησαν τα δρομολόγιά τους οι συρμοί του μετρό, ενώ απο τις 15:00 ΗΣΑΠ και τραμ θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το επιβατικο κοινό. Ωστόσο, καθώς λίγοι εργαζόμενοι έχουν παραλάβει τα φύλλα πορείας - όπως προβλέπει η επίταξη - και έχουν προσέλθει στο αμαξοστάσιο, τα δρομολόγια θα είναι σήμερα αραιά, ενώ η κυβέρνηση αναμένει ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μέσα στο σαββατοκύριακο.metro3560 250113

 

Αστυνομική παρέμβαση στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία προχώρησε τα ξημερώματα, σε επέμβαση στο αμαξοστάσιο του μετρό των Σεπολίων, προκειμένου να απομακρύνει τους απεργούς από τον χώρο των εγκαταστάσεων.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 3:40 το πρωί ως επακόλουθο της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επιστράτευσης των απεργών.

 

Η αστυνομία έσπασε την είσοδο

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ, έσπασαν την είσοδο του κτιρίου με πολιορκητικό κριό, καθώς οι 50 απεργοί που βρίσκονταν μέσα στο αμαξοστάσιο, είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, ώστε να συνεχίσουν την απεργία. Η αστυνομία κατάφερε να μπει στο κτίριο και να απομακρύνει τους απεργούς, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μια κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω απο το κέντρο ελέγχου του μετρό, που παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσέλευση των εργαζομένων στο κτίριο.

Εν τω μεταξύ, κοντά στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους του μετρό. Παρόλα αυτά, η διανομή των φύλλων πορείας στους εργαζομένους πραγματοποιείται κανονικά και το μετρό αναμένεται να λειτουργήσει εντός της ημέρας.

 

Χατζηδάκης

Ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επαναλειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς. «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την χώρα να εκτροχιαστεί. Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι εργαζόμενοι έβαλαν μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς και ακόμα πιο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν όλες αυτές τις ημέρες».

Σε ότι αφορά στις επαναλαμβανόμενες απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνία (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) κατέθεσε προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου αυτή να κριθεί παράνομη. Η συζήτηση για την προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί εντός της ημέρας.

Σε άλλο μήκος κύματος από τους Στρατούλη - Λαφαζάνη η κριτική του Γ. Σταθάκη


Με μια δήλωση που απέχει από το ύφος των αντίστοιχων του κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη, που έκαναν λόγο για "πραξικόπημα" ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Χανίων Γ. Σταθάκης παρεμβαίνει στη συζήτηση, κατεβάζοντας τους τόνους.

"Η πολιτική των επιτάξεων της τρικομματικής κυβέρνησης συμπαρασύρει μαζί της και κάθε δημόσια επιχείρηση και υποδομή που λειτουργούσε εύρυθμα και απρόσκοπτα. Το Μετρό της Αθήνας αποτελεί μία βιώσιμη επιχείρηση, ενώ, παράλληλα, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του κλάδου.

 Η κυβέρνηση με τις επιλογές της θεωρεί λανθασμένα ότι η αναβάθμισή του περνάει μέσα από τις σαρωτικές περικοπές μισθών των υπαλλήλων του, αγνοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό, αλλά και οι πολίτες του λεκανοπεδίου αξίζουν μία καλύτερη αντιμετώπιση από αυτή του αυταρχισμού και της ισοπεδωτικής λιτότητας αν θέλουμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα ζωής, καθώς και τις δημόσιες συγκοινωνίες" τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σταθάκης. Είναι ξεκάθαρο από τη ρητορική ότι κινείται σε άλλο μήκος κύματος από το αριστερό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ καθιστώντας ξεκάθαρη διαφοροποίηση που ενυπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των διαφόρων ρευμάτων. Το θέμα είναι ποισ θα είναι η κεντρική επιλογή εν όψει των κομβικών συνεδριάσεων των βασικών οργάνων του κόμματος, που έρχονται σύντομα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:17 - 25 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.