ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Χειρόφρενο" σε λεωφορεία και τρόλεϊ - Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση - Με το μέτρο της επίταξης προειδοποιεί η κυβέρνηση

09:30 - 28 Ιαν 2013 | Πολιτική
Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν την Κυριακή.

Η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της lewforeia430 280113διοίκησης της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Η Διοίκηση της ΟΣΥ δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, η κυβέρνηση αναμένεται σήμερα να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο. Πάντως, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ από την πλευρά τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα το μεσημέρι Γενική συνέλευση, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους με φόντο τη χθεσινή δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη τη συνέχιση της απεργίας τους.

 

Η κυβέρνηση μελετά πάλι το μέτρο της επίταξης

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εμφανίζεται ένα βήμα πριν από την επιστράτευση και των εργαζόμενων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, όπως έκανε και στην περίπτωση των μέσω σταθερής τροχιάς που υπάγονται στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ).
«Μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της» διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 28 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.