ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Το SPD θα ενθαρρύνει τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

18:38 - 31 Ιαν 2013 | Πολιτική
Ικανοποιημένος δήλωσε από το Βερολίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συναντήσεις που είχε με την ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

«Όχι απλώς έχουμε πολιτική στήριξη, αλλά έχουμε και την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο οικονομικό πεδίο, για να έχουμε παρουσία γερμανική στην ελληνική πραγματική οικονομία, με επενδύσεις και με αναπτυξιακή στήριξη. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ.

 

«Η θέση του SPD είναι πάρα πολύ καθαρή. Η Ελλάδα έχει μία οριστική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό, πρόσθεσε, είναι ένα μήνυμα που διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές, την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Το πρώτο, όμως, καθήκον που έχουμε όλοι οι Ευρωπαίοι, υπογράμμισε, είναι να βοηθήσουμε την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, να δώσουμε απάντηση στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, να αντικρούσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και την άνοδο της ακροδεξιάς και των φιλοναζιστικών δυνάμεων.

 

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, κατά τις συναντήσεις του με τον κ. Στάινμπρουκ και τα άλλα στελέχη του SPD, τον κ. Στάινμάγιερ και τον κ. Γκάμπριελ, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και να εξηγήσει πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος του Κινήματος ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εφαρμογής της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής .

 

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τη θέση που έχει διατυπώσει το SPD κατά μίας ενδεχόμενης παροχής οικονομικής στήριξης στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι εξήγησε στους συνομιλητές του πως «η παρουσία της Κύπρου στην ΟΝΕ είναι οριστική και θεσμικά αμετάκλητη και οτιδήποτε συμβαίνει, σε οποιαδήποτε χώρα, όσο μικρή και εάν είναι αυτή, έχει συστημικές επιπτώσεις».

 

Ειδικά για την Κύπρο, σημείωσε, πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν γεωπολιτικοί και διεθνοπολιτικοί παράγοντες και η προσέγγιση θα πρέπει να είναι πιο σύνθετη: «Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας το ανοιχτό πολιτικό ζήτημα της Κύπρου, αλλά και τις σχέσεις με δύο χώρες, οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, που είναι αφενός μεν η Τουρκία αφετέρου δε το Ισραήλ».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 31 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.