ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίστα Λαγκάρντ: Όλοι οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου θα καταθέσουν στην προανακριτική

23:24 - 31 Ιαν 2013 | Πολιτική
Περισσότεροι θα είναι οι μάρτυρες που θα εξεταστούν από τα μέλη της προανακριτική επιτροπής της Βουλής που εξετάζει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Και αυτό γιατί την Πέμπτη η Επιτροπή αποφάσισε να κληθούν όλοι οι συνεργάτες, 28 στον αριθμό, που είχαν υπηρετήσει στο γραφείο του πρώην υπουργού κατά την περίοδο που παρελήφθη το επίμαχο CD από τη Γαλλία.

 

Τα μέλη της Προανακριτικής θα ρωτήσουν έναν-έναν τους συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου αν παρέλαβαν οι ίδιοι το CD προς φύλαξη, όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός στην κατάθεσή του.

 

Στο ερώτημα αυτό, η διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου Χρύσα Χατζή απάντησε πως δεν ήταν εκείνη που πήρε προς φύλαξη τον ψηφιακό δίσκο.

 

Παράλληλα, την Παρασκευή αναμένεται να λάβει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για το USB, στο οποίο μεταγράφηκε η λίστα Λαγκάρντ, από τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Πεπόνης θα διαβιβάσει τα στοιχεία στον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.