ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Χατζηδάκης: Δεν αλλάζει ο νόμος για τους πλειστηριαμούς πρώτης κατοικίας

10:37 - 06 Φεβ 2013 | Πολιτική
Κ. Χατζηδάκης: Δεν αλλάζει ο νόμος για τους πλειστηριαμούς πρώτης κατοικίας
Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μίλησε ο σήμερα ο υπουργος Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Δεν αλλάζει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, διασαφηνίζοντας ότι έως τα τέλη του 2013 έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί.

Μάλιστα, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα των δανείων των νοικοκυριών, σημειώνοντας ότι είναι αρνητική ακόμα και στην παραμικρή ευνοϊκή αλλαγή και «μετά βίας θα γίνει αποδεκτό το πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο».
«Ξέρω εκ των προτέρων ότι θα δεχθούμε σκληρή κριτική και θα διατυπωθούν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και επισήμανε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Ήδη και αυτά η τρόικα τα δέχεται με το ζόρι».
Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις πολλών βουλευτών που ζητούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κάλεσε όσους έχουν διαφορετικές προτάσεις να τον συνοδεύσουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα μήπως και καταφέρουν να πείσουν τους δανειστές.
«Θα μιλήσω ανοιχτά. Στα ζητήματα αυτά δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Η τρόικα έχει λόγο εκ των πραγμάτων. Και εγώ θα ευχόμουν να μην έχει, αλλά έχει». Πρόσθεσε μάλιστα πως οι «ρυθμίσεις γίνονται με γνώμονα την κατάσταση των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων»

Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.