ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφώνησαν στο αγροτικό και στην οικονομική πολιτική οι πολιτικοί αρχηγοί

21:56 - 06 Φεβ 2013 | Πολιτική
Συμφώνησαν στο αγροτικό και στην οικονομική πολιτική οι πολιτικοί αρχηγοί
Σε συμφωνία κατέληξαν οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα αλλά και τα θέματα οικονομικής πολιτικής, κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, ενώ παρίστατο και ο υπουργός οικονομικών και του υπουργός και αναπληρωτής υπουργός αγροτική ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη έμφαση στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο, Πέμπτη, έδωσε σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Συζητήσαμε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής.

Συζητήσαμε για τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για τους αγρότες.

Υπήρξε συγκεκριμένη διεκδίκηση από τη μεριά μου να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους ανέργους.

Και βεβαίως αντιμετωπίσαμε ζητήματα που αφορούν στην πραγματική οικονομία.

Ηδη καταβάλλονται χρήματα από οφειλές του Δημοσίου προκειμένου να υπάρξει αναθέρμανση της αγοράς και της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Μιλήσαμε και για το νέο φορολογικό αλλά δίχως να μπούμε σε λεπτομέρειες καθώς η αρμόδια επιτροπή εργάζεται.

Ελπίζω την άλλη εβδομάδα θα έχουμε τις πρώτες αναφορές και θα συνεχιστεί η συζήτηση αλλά δεν επείγει».


Σε δηλώσεις για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τη Σύνοδο Κορυφής αλλά και το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα σημαντικά σημεία των δηλώσεών του είναι τα εξής:

«Καταλήξαμε σε ένα πακέτο μέτρων για τους αγρότες τα οποία θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου ο νέος να πάει από την πόλη στην επαρχία.

Συζητήσαμε για το νέο πολυετές πλαίσιο που φτάνει στο 2020. Εχει σημασία να ξεκινήσουν συμβολικά μεγάλα έργα όπως οι οδικοί άξονες.

Ο διάλογος με τις κοινωνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικός. Σημαντικό επίσης ότι έληξε η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αιτία κάποιες θετικές κινήσεις συνδικαλιστών έναντι κάποιων άλλων κακών συνδικαλιστικών χειρισμών».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στον ενιαίο φόρο ακινήτων, σημειώνοντας ότι το σχέδιο θα πρέπει να είναι σύγχρονο και απ

Τελευταία τροποποίηση στις 22:10 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.