ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με διαθεσιμότητα κινδυνεύουν 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι

12:55 - 08 Φεβ 2013 | Πολιτική
Θύματα του δεύτερου κύματος συγχωνεύεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου κινδυνεύουν να πέσουν 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς δρομολογείται η διαθεσιμότητά τους.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο στόχαστρο μπαίνουν 700 από τους περίπου 1.500 φορείς οι οποίοι εποπτεύονται από 14 υπουργεία.

Πρόκειται σχεδόν αποκλειστικά για μικρούς φορείς που θα συγχωνευθούν, ενώ για 73 προβλέπεται οριστική κατάργηση.

Μόλις, οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των εν λόγω φορέων, θα υπάρξει αξιολόγηση του προσωπικού που απασχολείται σε αυτούς και όσοι κριθούν πλεονάζοντες θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Άλλωστε, η χώρα έχει δεσμευτει έναντι της τρόικας για την υπαγωγή 25.000 υπαλλήλων στο καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του 2013.

Σε περίπτωση, όμως, κατά την οποία δεν καταστεί δυνατή η μετακίνησή τους εντός 12μήνου σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες έχουν κενές θέσεις, τότε θα απομακρυνθούν οριστικά από το Δημόσιο. Στο διάστημα της διαθεσιμότητας, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν μόνο το 75% των βασικών αποδοχών τους.

Το υπουργείο αναμένει επί του παρόντος τις παρατηρήσεις των υπουργείων για τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Ήδη, έχουν κατατεθεί παρατηρήσεις από τα μισά από τα 14 υπουργεία.

Η διαδικασία της διαβούλευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου ώστε να προωθηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.