ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

13:15 - 13 Φεβ 2013 | Πολιτική
Ο υπουργός Εργασίας διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε πρόταση από κυβέρνηση ή την τρόικα για περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού.

"Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού" ακόμη και αν το ζητήσει η τρόικα διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του σχετικά με τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, τονίζοντας ότι όποια παρέμβαση από εδώ και πέρα μόνο προς τα πάνω μπορεί να είναι.

Μιλώντας το πρωί στο Mega o κ. Βρούτσης τόνισε ότι η δήλωση του κ. Μέργου δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση, ούτε τον ίδιο ενώ δεν έχει τεθεί καν από τους δανειστές. "Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη πολύ χαμηλός" ανέφερε προσθέτοντας ότι "μόνο προς τα πάνω μπορούμε να κοιτάμε από εδώ και πέρα".

"Ελπίζω και εύχομαι ακόμη και πριν από τη λήξη του μεσοπρόθεσμου να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού" διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος την Τρίτη από το βήμα της Βουλής είχε πει ότι "θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος".

Ο κ. Βρούτσης διέψευσε ακόμη τα σενάρια περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, λέγοντας πως δεν έχει τεθεί επίσημα και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει μία τέτοια μεταρρύθμιση αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Έκρινε πάντως ότι ο νόμος εμφανίζει "συμπτώματα κόπωσης".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.