ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να παραιτηθεί ο Μέργος ζητά ο Αδαμόπουλος του ΔΣΑ

21:27 - 13 Φεβ 2013 | Πολιτική
Την αποπομπή του γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, Γ. Μέργου, αιτήθηκε σε έντονο ύφος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών(ΔΣΑ), Δ. Αδαμόπουλος, κατακρίνοντας τις δηλώσεις περί υψηλού κατώτατου μισθού.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Μέργου ότι το ύψος του κατώτατου μισθού, το οποίο παρεμπιπτόντως ανέρχεται στα 586 ευρώ, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καταδεικνύουν -πέρα από μία πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία- και μια απόλυτη αδυναμία κατανόησης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά» επισήμανε ο Δ. Αδαμόπουλος.

Αναφερθείς στις πιέσεις επιχειρηματικών κύκλων προς το ΔΝΤ, κατέστησε σαφές πως «επιβεβαιώνεται η από καιρό διατυπωθείσα άποψή μας πως ορισμένοι κύκλοι εγχώριων συμφερόντων χρησιμοποιούν την τρόικα και τις πιέσεις της ως πρόσχημα προκειμένου να προωθήσουν αποκλειστικά και μόνο προσωπικές τους ιδεοληψίες και να τις επιβάλλουν νομοθετικά».

Αιτούμενος την παραίτηση του γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, υπερθεμάτισε πως «ο ελληνικός λαός αναμένει από όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και αμείβονται όχι με 586 ευρώ αλλά πολλαπλάσια αυτών, τη στιγμή κατά την οποία η επαγγελματική τους διαδρομή και δραστηριότητα εξαντλείται σε υπαλληλικές θητείες δοτές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να εργάζονται για το καλό της πατρίδας και να μην αναλώνονται σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες όχι μόνο εξωτερικεύουν περισσή αλαζονεία, αλλά επιπλέον έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια κοινής λογικής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.