ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επί τάπητος του Υπουργικού Συμβουλίου το ΕΣΠΑ την Παρασκευή

21:20 - 13 Φεβ 2013 | Πολιτική
Συνεδριάζει την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής που η χώρα μας θα λάβει 16.5 δις ευρώ έως το 2020, αλλά και θα ενημερώσει για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας με Ιταλία και Αλβανία για τον ΤΑΡ. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης θα παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία του ΕΣΠΑ αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.

«Την Παρασκευή μετά το υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο προγραμματισμό. Εν τω μεταξύ ο μαραθώνιος για το σημερινό ΕΣΠΑ συνεχίζεται. Τόσο στους περιφερειάρχες όσο και στις διαχειριστικές αρχές, επισημάναμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα στη μάχη για την απορρόφηση των κονδυλίων. Δεν θέλουμε απλά και μόνο να είμαστε παρατηρητές των στόχων που έχουν τεθεί. Αλλά να γίνει ένας έξυπνος προγραμματισμός, έτσι ώστε έργα που δεν προχωρούν να μην μένουν θεωρητικά ενταγμένα μέσα στο πρόγραμμα και άλλα έργα τα οποία μπορεί να παράγουν δαπάνες, να μην έχουν ενταχθεί» είπε σε δηλώσεις του ο Κ. Χατζηδάκης κάνοντας τον απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία του ΕΣΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:49 - 13 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.