ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με μολότωφ στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

17:01 - 17 Φεβ 2013 | Πολιτική
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ τραυματίσθηκαν 4 άτομα.

Ομάδα περίπου 40 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στο εργοστάστιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου βιαιοπράγησαν εναντίον των φυλάκων και έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις καίγοντας οχήματα και γραφεία.

Τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής.

Εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας ανέφερε στο ότι από τους τέσσερις οι τρεις έφυγαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο, όμως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα «σημειώθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 40 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χρήση εύφλεκτου υλικού και βομβών μολότοφ σε εργοτάξιο προετοιμασίας εξόρυξης μεταλλευμάτων - χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ και οχήματα».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προσήχθησαν 27 άτομα τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.