ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτος και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου-γκάλοπ

13:53 - 18 Φεβ 2013 | Πολιτική
Μικρό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) ανέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα 6 ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 20% για τη ΝΔ.
Τα δύο κόμματα δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. "Η σημερινή 'πρόθεση ψήφου' επιβεβαιώνει την αποτύπωση του Ιανουαρίου", ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου σε άρθρο του στην εφημερίδα, σχολιάζοντας την έρευνα.
"Δεν αποτυπώνεται όμως καμία ξεκάθαρη τάση ή κατεύθυνση. Ούτε κανένα κόμμα εμφανίζει, αυτή τη στιγμή, τέτοια δυναμική που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές ανατροπές".
O ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο της ΝΔ για μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Δημοσκοπήσεις όμως του Ιανουαρίου τον εμφάνιζαν να έχει χάσει το προβάδισμα έναντι της ΝΔ μετά την εξασφάλιση νέων δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Σε ερώτηση για το αν συμφωνούν με την επιστράτευση των απεργών του μετρό και των ναυτεργατών, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, οι πολίτες είναι μοιρασμένοι. Ποσοστό 44% δηλώνει ότι συμφωνεί με τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, έναντι 45% που δηλώνει ότι διαφωνεί.

 

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και στην Metron Analysis

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και άλλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20,4% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,5% της ΝΔ.
Σε ερώτηση για τη σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστέρας, ποσοστό 64% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη έναντι 30% που απαντάει θετικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.