ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

19 νέα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct" στην Ελλάδα

13:55 - 18 Φεβ 2013 | Πολιτική
Τριήμερη ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα (20-22/2), με τη συμμετοχή των στελεχών και των θεσμικών εκπροσώπων των 19 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct από όλη την Ελλάδα οργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Έτσι εγκαινιάζεται η νέα περίοδος 2013-2017, κατά την οποία τα Κέντρα θα συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Βασικός σκοπός της συνάντησης θα είναι η γνωριμία των Υπευθύνων των Κέντρων με τα στελέχη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα αλλά και η ενημέρωσή τους σχετικά με τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Η έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, στις 10:00, (στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Βασ. Σοφίας 2), με ομιλίες των κκ. Πάνου Καρβούνη, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση έχουν επίσης προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Άννυ Ποδηματά και κ. Γιώργος Παπαστάμκος καθώς και οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Κέντρων (Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κλπ).
Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνάντησης (Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00), θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες η Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία.

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση είναι τα εξής:

- Αθήνα: Δήμος Αθηναίων, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ),
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΕΡΤ
- Θεσσαλονίκη: Δήμος Θεσσαλονίκης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
- Ηράκλειο Κρήτης: Περιφέρεια Κρήτης
- Ιωάννινα: Επιμελητήριο Ιωαννίνων
- Καλαμάτα: Πολιτιστικός Οργανισμός «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»
- Καρδίτσα: Αναπτυξιακή Καρδίτσας
- Κέρκυρα: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
- Κομοτηνή: Αναπτυξιακή Ροδόπης
- Λαμία: Δήμος Λαμιέων & Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Λάρισα: Περιφέρεια Θεσσαλίας
- Μυτιλήνη: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
- Ναύπλιο: Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Ξάνθη: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
- Πάτρα: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Ρόδος: Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης καλούνται καθημερινά να είναι κοντά στους Έλληνες πολίτες και να απαντούν άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τις πολιτικές της. Τα Κέντρα είναι η ''πρώτη πόρτα'' που μπορεί να ''χτυπήσει'' κάθε πολίτης προκειμένου να βρει πληροφορίες για την ΕΕ. Τα στελέχη τους παρέχουν πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προτεραιότητες της Ένωσης, τη νομοθεσία και τις πολιτικές της, τα προγράμματα και ευκαιρίες χρηματοδότησης, ενώ δια μέσου ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν σε τοπικό επίπεδο, ενισχύουν τον διάλογο για τα ευρωπαϊκά θέματα μεταξύ των πολιτών. Στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 19 Κέντρα για την περίοδο 2013-2017, καλύπτοντας έτσι σχεδόν το σύνολο των ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών στην ελληνική επικράτεια.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.