ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πνιγμένο» το κέντρο της Αθήνας από τις απεργιακές συγκεντρώσεις

11:58 - 20 Φεβ 2013 | Πολιτική
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας.

Σε εξέλιξη είναι, επίσης, το συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στην Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα βρίσκεται στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο» δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα.

Μικροένταση προκλήθηκε όταν αγρότες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πλατεία Ομονοίας με δύο τρακτέρ. Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους σταματήσουν, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις οι αγρότες κατάφεραν να οδηγήσουν τα οχήματα στο χώρο της συγκέντρωσης.

Βασικά αιτήματα της γενικής απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάκληση της επιστράτευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία, αλλά και να δοθεί τέλος στη «βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων».

Με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί «Μοναστηράκι», «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ακρόπολη» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι το τέλος των συγκεντρώσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.