ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βενιζέλος

21:19 - 26 Φεβ 2013 | Πολιτική
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό σε επίπεδο αρχηγών. «Δεν ξέρω αν είναι θεσμικά θεμιτό να πηγαίνετε σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους όπως ο κ. Σόρος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αναμένει από το ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη ΝΔ, να προσχωρήσει στη λογική της εθνικής ανάκαμψης και σωτηρίας. «Η καταστροφική επιλογή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγούσε σε ανεργία, αλλά σε μία ζούγκλα» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα. Έναν νέο κόσμο όπου όλοι θα είναι ευτυχείς. Πείτε στον αγρότη την αλήθεια. ότι θέλει δουλειά, έξυπνες επιλογές» ανέφερε, σημείωσε όμως ότι «ένα μέρος της κοινωνίας ζητάει την αλήθεια αλλά ρέπει προς το ευχάριστο ψέμα».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι εμμέσως πλην σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις επιθέσεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στον ελληνικό λαό να επαναλάβει μια διαδρομή που έχει ιστορικά καταδικαστεί. Θέλει να ξαναζήσουμε την ιστορία ως φάρσα» είπε.

Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι λαμβάνει πρωτοβουλίες για το αγροτικό ρεύμα, τη μείωση του ΦΠΑ στα εφόδια, την κάρτα αγροτικού πετρελαίου. «Κάθε δεκαετία ο αγροτικός τομέας πρέπει να αυξάνεται κατά 15% για να υπάρχει αυτάρκεια» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει από την αγροτική παραγωγή.

 

Π. Καμμένος: Διαλύεται η μεσαία αγροτιά

Επίθεση στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδηγεί στη διάλυση της μεσαίας αγροτικής τάξης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για κυβέρνηση που εκτελεί εντολές της Τρόικα με στόχο να σταματήσει η πρωτογενής αγροτική παραγωγή ενώ επέκρινε την απουσία του πρωθυπουργού από την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι χώρο διαλόγου αποτελούν οι επίτροποι που ελέγχουν τα υπουργεία και όχι το Κοινοβούλιο.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είπε ψέματα προεκλογικά από τα μπαλκόνια για να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού ενώ σήμερα δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για τους αγρότες που τον πίστεψαν.

«Οι αγρότες άκουσαν ένα πρωθυπουργό να κάνει απλά μια αναφορά και τον σωματοφύλακά του να κάνει επίδειξη γνώσεων και να μιλά για πατριδογνωσία» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Τα μνημόνια είναι αυτά που καθορίζουν την πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στη καταστροφή. Εκτελείτε τις εντολές των δανειστών και δεν έχετε τη δυνατότητα να έχετε δική σας πολιτική γιατί δεν θέλετε» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση χάρισε στην Τράπεζα Πειραιώς την Αγροτική Τράπεζα στην οποία, όπως είπε, η μισή Ελλάδα της παραγωγής είναι υποθηκευμένη σε αυτήν. Συμπλήρωσε δε ότι στη Θράκη δεν ασκεί εθνική πολιτική η Αγροτική Τράπεζα αλλά η τουρκική τράπεζα που ελέγχεται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

«Δεν θέλετε να ενισχύσετε την αγροτική ανάπτυξη διαφορετικά θα δίνατε αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες», είπε ο κ. Καμμένος προτείνοντας μεταξύ άλλων να κατέβει το κόστος πετρελαίου κίνησης. «Αυτό δεν το απαγορεύουν οι τρόικες αλλά εκείνοι που ενισχύονται και είναι οι λαθρέμποροι πετρελαίου οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

 

Φ. Κουβέλης: Ρυθμίσεις για το πετρέλαιο και το ρεύμα

 

«Δεν αντιμετωπίζουμε τα αιτήματα των αγροτών με ψηφοθηρική λογική. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά και δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν βιώσιμα εισοδήματα με τη διατήρηση παθογόνων καταστάσεων του παρελθόντος» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη «να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ρυθμίσεις που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας», προτείνοντας μεταξύ άλλων:

    Τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως τις στρεμματικές ανάγκες και το είδος της καλλιέργειας.
    Τη μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος με την καθιέρωση ειδικού αγροτικού τιμολογίου που πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για 12 ώρες.
    Τη μείωση του ΦΠΑ εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σε χαμηλά κλιμάκια για τα αγροτικά εφόδια, όπως σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.

«Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας, τροποποιήσεις μέτρων που δεν αποδίδουν και συμπληρώσεις με νέα μέτρα, με σκοπό να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και να λειτουργήσουν αναπτυξιακές διαδικασίες. Το ίδιο λέμε και για τα αγροτικά θέματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Μας βρίσκει αντίθετους η πολιτική που περιγράφει ένα πλήρες αδιέξοδο και ένα καταστροφικό μέλλον. Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά η πολιτική δεν μπορεί να οικοδομείται στην εκμετάλλευση τους προς ίδιο όφελος», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.
Αλέκα Παπαρήγα: Ούτε στην ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ

Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας δεν είναι συμβατή με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ επενέλαβε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την  προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα.

Η κυρία Παπαρήγα παραλλήλισε τις πολιτικές στον τομέα αυτό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν στηρίζουμε ούτε την ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:40 - 26 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.