ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

12:15 - 27 Φεβ 2013 | Πολιτική
Ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους και καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια και Σαξώνη.

Την ενοχή του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Οι πράξεις αυτές είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ταμία του Δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης και τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας τους.

Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Το Δικαστήριο προσδιόρισε το ποσό της υπεξαίρεσης σε 17, 9 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή ανέλαβε ο πρώην Ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος είπε, "με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δηλώνω ότι είμαι αθώος. Χύνεται αθώο αίμα μέσα σε αυτή την αίθουσα".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 27 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.