ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

19:28 - 01 Μαρ 2013 | Πολιτική
Μόνο με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συναντηθεί τελικά το κλιμάκιο της τρόικας, καθώς η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συνεδρίου δηλώνει ότι δεν δέχεται να συναντηθεί με το «εξωθεσμικό όργανο».

Το σχετικό Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής αναφέρει ότι «Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει την αντίθεσή της στη χορήγηση σε εξωθεσμικά όργανα οιωνδήποτε στοιχείων αφορούν στη λειτουργία του δικαστηρίου».

Το κλιμάκιο της τρόικας έχει συναντήσει εκπρόσωπους ορισμένων δικαστικών ενώσεων, στην περίπτωση όμως του Ελεγκτικού Συνεδρίου προτίμησε να απευθύνει πρόσκληση μόνο στον πρόεδρό του, Ι. Καραβοκύρη, και όχι στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συνεδρίου.

Ο κ. Καραβοκύρης αρχικά επέλεξε να μην συναντήσει ο ίδιος την τρόικα, αλλά να στείλει ολιγομελή αντιπροσωπεία μελών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Έτσι, αποφασίστηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκπροσωπήσουν η Γεωργία Μαραγκού και ο γενικός γραμματέας της Ένωσής τους Παναγιώτης Παπίδας.

Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών δεν επέτρεψε στον κ. Παπίδα να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Αμέσως μετά και η κ. Μαραγκού δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην επίμαχη συνάντηση.

Έτσι, άρχισε ένας γύρος αναζητήσεων προσώπων που ενδεχομένως θα ήθελαν να συναντηθούν με την τρόικα, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Τελικά, σύμφωνα με δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την τρόικα θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης.

Ακόμα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως την 3η Απριλίου 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.