ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ στην Ιερισσό Χαλκιδικής

13:54 - 07 Μαρ 2013 | Πολιτική
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου από το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν την είσοδο του χωριού, προσπαθώντας να εμποδίσουν την έλευση διμοιριών των ΜΑΤ που κατευθύνονταν προς το χωριό για να υποβοηθήσουν συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προβούν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια υπόπτων κι έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

 

Τραυματισμοί πολιτών

Στο μεταξύ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι "τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.