ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα για τα αίτια της έκρηξη σε πεδίο βολής στο Διδυμότειχο με έναν νεκρό

14:39 - 13 Μαρ 2013 | Πολιτική
Ελαφρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται δύο πυροτεχνουργοί.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου οι δύο πυροτεχνουργοί που τραυματίσθηκαν στις 10.10 το πρωί, από «έκρηξη οπλοβομβίδας», που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Πεδίο Βολής- Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο «προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών», όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Από την έκρηξη, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας ανθυπολοχαγός (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός).

Οι τραυματίες είναι ένας ταγματάρχης (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός) και ένας επιλοχίας εθελοντής μακράς θητείας (Υλικού Πολέμου- Πυροτεχνουργός). Οι στρατιωτικοί ανήκαν στην 389η Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών.

Των ερευνών, για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, από πλευράς στρατιωτικής Δικαιοσύνης προΐσταται ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και από πλευράς αρμοδίων στρατιωτικών αρχών, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή για τον σκοπό αυτόν, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.