ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόικα: Δεύτερες σκέψεις λόγω ύφεσης;

11:50 - 14 Μαρ 2013 | Πολιτική
Τρόικα: Δεύτερες σκέψεις λόγω ύφεσης;
«Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή», αναφέρει η ανακοίνωση των δανειστών.

Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι οι δανειστές θα ρίξουν τελικά νερό στο κρασί τους και κάποια από τα μέτρα,όπως οι δόσεις των δανείων στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την Εφορία και τα ασφαλισστικά ταμεία, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή στο πετρέλαιο, μπορεί να "χαλαρώσουν". Εκείνο που δεν πρόκειται να χαλαρώσει, είναι οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ή το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

 

 

Κατά τα άλλα, ικανοποίηση για την πρόοδο των συζητήσεων εκφράζει η τρόικα σχετικά με τις διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες πρόσθετες εργασίας τεχνικής φύσεως, που πρέπει να γίνουν για τον διακανονισμό των εκκρεμοτήτων και την εκταμίευση της δόσης.

 

"Κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) συζήτησαν, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα ζητήματα σχετικά με την επανεξέταση του οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα. Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή.
Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες, τεχνικής φύσεως, εργασίες για τον διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, τα κλιμάκια θα διακόψουν για σύντομο χρονικό διάστημα την επίσκεψή τους, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Προγραμματίζουν δε να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσουν το έργο τους".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 14 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.