ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εξετάσεις του Τσίπρα στο Strand

14:26 - 14 Μαρ 2013 | Πολιτική
«Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση», θα είναι το θέμα της ομιλίας του κ. Αλ. Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης στο London School of Economics, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Livemedia.com στις 20:30 ώρα Ελλάδος (18:30 ώρα Μ. Βρετανίας).

Με έμφαση στη πολιτική, πολιτειακή και πολιτιστική ανασυγκρότηση της χώρας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο εμβληματικό Πανεπιστήμιο LSE στο Strand θα παρουσιάσει την ευρωπαϊκή πρόταση της αριστεράς για έξοδο από την κρίση, την ανσσύσταση του κράτους δικαίου, αλλά και την εναλλακτική πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ενώπιον του «πλέον απαιτητικού κοινού», όπως σημειώνει το vima.gr.

Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να αναλύσει την πρότασή του για έξοδο από την κρίση από την έδρα που φέρει το όνομα ενός άλλου αντιπάλου της αριστεράς, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά μεγάλου μεταρρυθμιστή του Ελευθερίου Βενιζέλου. «Η Αριστερά δεν είναι "σύγχρονη" και "ευρωπαϊκή" όταν δέχεται χωρίς αντιστάσεις την επιβολή της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής που σε οικονομικό επίπεδο απομυζά τις οικονομίες των κρατών και απογυμνώνει τις χώρες από τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, σε κοινωνικό επίπεδο οδηγεί στον αυταρχισμό, στην περιστολή των κοινωνικών ελευθεριών και των πολιτικών δικαιωμάτων και σε πολιτικό επίπεδο αποτελεί τη βάση για την επιβολή αντιδημοκρατικών, αντιουμανιστικών και εν τέλει αντίθετων προς την ευρωπαϊκή παράδοση και κουλτούρα μοντέλων διακυβέρνησης. Και βέβαια η Αριστερά δεν είναι "σύγχρονη" και "ευρωπαϊκή", όταν εγκλωβίζεται στη δική της εσωστρέφεια και είναι όμηρος γραφειοκρατικού χαρακτήρα αγκυλώσεων» σημειώνουν στο vima.gr πηγές της Κομμουνδούρου.

Πέραν της ομιλίας, ο κ. Τσίπρας κατά την τριήμερη παραμονή του στο Λονδίνο αναμένεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις στα βρετανικά ΜΜΕ, ενώ θα έχει και συναντήσεις με την βρετανική Αριστερά και τα συνδικάτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.