ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Δεν υπάρχει αδιέξοδο με τρόικα- Χαράτσι και φέτος - Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο

16:09 - 15 Μαρ 2013 | Πολιτική
Σαμαράς: Δεν υπάρχει αδιέξοδο με τρόικα- Χαράτσι και φέτος - Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο
«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, με το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 2 Απριλίου θα ψηφιστεί ο νέος επενδυτικός νόμος, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως «εξετάζουμε αν το χαράτσι θα εισπράτεται και το 2013 μέσω των λογαρισμών της ΔΕΗ» ενώ ανέφερε ακόμα ότι «φέτος θα επιβαρύνουμε τους κατόχους ακίνητης περιουσίας λιγότερο απ ό,τι πέρυσι».

 

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Σαμαράς απάντησε «όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι και κοπανατζήδες αυτοί θα απομακρυνθούν γιατί τους πληρώνει αδίκως ο φορολογούμενος» και πρόσθεσε ακόμα «μέσα στο 2014 θα δούμε ποιες θέσεις στο Δημόσιο θα καταργηθούν».

 

Για το θέμα της ανεργίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι η «κατάσταση με την ανεργία στην Ελλάδα είναι κρίσιμη και αυτό πλεόν αναγνωρίζεται από όλους τους εταίρους», ενώ σημείωσε πως το μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα ανάπτυξης και συνοχής, με άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς είπε πως δεν είναι κάτι που με απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

 

Για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην οριστικοποίηση του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε «είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει μια λύση για τη διάσωση μέσα στις επόμενες μέρες».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 15 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.