ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λεόντειο

11:47 - 20 Μαρ 2013 | Πολιτική
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Λεόντειου, καθώς στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος έχουν φθάσει πολλές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς εις βάρος της ιδιοκτησίας ότι απαιτεί μειώσεις μισθών από 20% έως και 30%.

Θέμα για το οποίο είναι ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να συγκαλέσει σε συζήτηση την ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου και εκπαιδευτικούς για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Σήμερα στην Λεόντειο που διατηρεί δύο παραρτήματα στη Νέα Σμύρνη και στην Πατησίων απασχολούνται συνολικά 300 εκπαιδευτικοί.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 το "Λεόντειο Λύκειο" της οδού Σίνα μετρούσε περισσότερους από 700 μαθητές, οι οποίοι φοιτούσαν στο Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο. Το κτίριο δεν επαρκούσε για τόσους μαθητές και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης. Έτσι αποφασίζεται η αγορά ενός μεγάλου κτήματος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Η μεταφορά του σχολείου ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 1962. Το 1963 ιδρύεται στον ίδιο χώρο της Νέας Σμύρνης το Δημοτικό "Χρυσόστομος Σμύρνης", το οποίο είναι διοικητικά ανεξάρτητο από το συγκρότημα του Λεόντειου Το 1999 το εκπαιδευτήριο "Χρυσόστομος Σμύρνης" συγχωνεύεται και διοικητικά με το "Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης".

Το ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ διοικείται από την κοινότητα των Μαριανών Αδελφών (freres maristes), μοναχών εκπαιδευτικών και ανήκει στην Καθολική Εκκλησία. Είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα ( Ιδιωτικό Σχολείο ) μη κερδοσκοπικού προσανατολισμού και λειτουργεί από το 1924. Είναι μικτό και περιλαμβάνει ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.