ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλο ένα Γερμανικό ίδρυμα εγκαινιάζει το γραφείο του στην Αθήνα.

19:00 - 12 Απρ 2013 | Πολιτική
Μετά τα think tanks του SPD U. Beck & CDU C. Andenauer το "Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία", το οποίο είναι συνδεδεμένο με το πολιτικό κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), άνοιξε το γραφείο του στην Αθήνα.

Η τελετή εγκαινίων έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου την Πέμπτη 11 Απριλίου. Στην πρόσκληση του Ιδρύματος ανταποκρίθηκαν ο Ευρωβουλευτής κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο κος Στέφανος Μάνος, ο κος Θάνος Τζήμερος και ο κος Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Παρέστησαν επίσης ο δημοσιογράφος κος Πάσχος Μανδραβέλης, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και δεξαμενών σκέψης, όπως επίσης ο Πρέσβης της Γερμανίας Wolfgang Dold και ο Γερμανός Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνογερμανικών σχέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου Dr. Erwin Lotter.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν Dr. Wolf-Dieter Zumpfort, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του στην επιτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα αναφορικά με "την στενότερη συνεργασία της κοινωνίας πολιτών". Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης απήυθυνε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Αριστείδης Χατζής, με τίτλο "μια φιλελύθερη ατζέντα για την Ελλάδα". Ο κος Χατζής υπογράμμισε την δυναμική της χώρας για μια φιλελεύθερη "στροφή" και αρίθμησε συγκεκριμένους τομείς όπου μπορούν να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, στις 12 Απριλίου, το "Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία" σε συνεργασία με το "Φόρουμ για την Ελλάδα" και την υποστήριξη της Νεολαίας-Ευρωπαϊκή Έκφραση, φιλοξένησε το συνέδριo: "Σχέσεις Βορρά-Νότου στην Ε.Ε: συγκρούσεις εθνικών στερεοτύπων σε μία περίοδο οικομικής κρίσης". Στο συνέδριο μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης κος Κωστής Χατζιδάκης.

 

Το "Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία" δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2012, κατόπιν πρόσκλησης της ελληνικής κυβέρνησης. Σκοπός του είναι να προωθήσει τις Αρχές της Ελευθερίας και του Φιλελευθερισμού σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, τόσο στην Γερμανία όσο και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με φιλελεύθερα κόμματα, δεξαμενές σκέψης και οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών. Το γραφείο Αθηνών βρίσκεται στην οδό Ομήρου 54.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.