ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΛΑΣ μπαίνει στη μάχη για την αδήλωτη εργασία

13:32 - 15 Απρ 2013 | Πολιτική
Με ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9.30 π.μ και στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας επιχειρείται η μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της μάστιγας της "μαύρης εργασίας".

 Και στο παρελθόν είχε γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθεί ο μηχανισμός της αστυνομίας για την πάταξη του φαινομένου, ωστόσο οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ΕΛΑΣ δεν επέτρεπαν σημαντική στήριξη του μηχανισμού του υπουργείου Εργασίας.

 

Στη συγκυρία με δεδομένη την πίεση για αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας κι εν όψει καλοκαιριού, όπου στις τουριστικές περιοχές παρατηρείται έξαρση της εισφοροδιαφυγής φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση καλύτερης συνεργασίας των δύο υπουργείων.

 

Στη συνάντηση θα μετέχουν και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ κ. Μιχάλης Κανδαράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.), ταξίαρχος κ. Βασίλης Κοντογιάννης.

 

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 15 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.