ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με δεμένα τα πλοία ξεκινάει η στη Βουλή η συζήτηση του Ν/Σ για την ακτοπλοϊα και τα λιμάνια

16:10 - 15 Απρ 2013 | Πολιτική
Ξεκινάει την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υ.Ν.Α., με το οποίο και επέρχονται αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει τη ναυτιλιακή όσο και τη λιμενική πολιτική.

Ωστόσο οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την πλευρά της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και οι στάσεις εργασίας από τους φορείς των λιμενεργατών, στέλνουν το μήνυμα για πολλά μποφώρ στις σχέσεις των συνδικαλιστών με την ηγεσία του υπουργείου.


Σημειώνεται ότι ακόμα και τα κόμματα της τριμερούς κυβέρνησης διατύπωσαν αντιρρήσεις, που οδήγησαν σε αλλαγές, στα θέματα των δρομολογήσεων, πληρωμάτων, αρχής λιμένων κλπ, αναγκαίες προκειμένου να κάμφθούν οι όποιες ενστάσεις και να υπερψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο.

 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του δ.σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, είχε δηλώσει «ευτυχής, γιατί αυτό το νομοσχέδιο επαναφέρει τη ναυτιλία εκεί όπου ανήκει» ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του δ.σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μ. Σακέλλης, είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο όσον αφορά στα της ακτοπλοΐας «άτολμο» με δεδομένο ότι αυτό δεν υιοθετεί πλήρως το πλαίσιο του κοινοτικού κανονισμού 3577 το οποίο και αποτελούσε εκ των βασικών αιτημάτων των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.
Αντίστοιχα ο γ.γ. της Π.Ν.Ο Ι. Χαλάς είχε αναφερθεί σημείου προς σημείο στις αντιθέσεις της ναυτεργασίας για τις επιμέρους προβλέψεις του νομοσχεδίου, τόσο για την ακτοπλοΐα όσο και για την φορτηγό ναυτιλία, σημειώνοντας τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας αλλά και κατάργησης των ΣΣΕ.


Επίσης από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Γιώργος Ανωμερίτης, είχε κάνει λόγο για αλλαγή του λιμενικού συστήματος επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η περίπτωση να περάσει το σύστημα από ένα κρατικό σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.


Τέλος σήμερα η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την πραγματοποίηση αύριο νέας στάσης εργασίας ενώ ως γνωστόν η ΠΝΟ έχει κηρύξει 24ωρη προειδοποιητικού χαρακτήρα απεργιακή κινητοποίηση.

 

Διαβάστε επίσης

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.