ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά κυρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής

13:35 - 16 Απρ 2013 | Πολιτική
Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να υποστεί κυρώσεις ή να απαγορευτεί, σύμφωνα με σύσταση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο Niels Muiznieks κατηγορεί το κόμμα ότι χρησιμοποιεί ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική ρητορική, ενώ ορισμένα από τα μέλη και τους υποστηρικτές του συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά των μεταναστών. Η Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 6,9% των ψήφων και 18 έδρες στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.


"Θα πρέπει να μπορεί να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή η απαγόρευση σε πολιτικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, που εμπλέκονται σε τέτοια εγκλήματα", ανέφερε ο Muiznieks στην έκθεσή του.


"Η Χρυσή Αυγή αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και η αντιμετώπιση της σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο έχει υπάρξει μέχρι σήμερα εντελώς ακατάλληλη", είπε στο Reuters.


Σε απάντησή της στον Muiznieks, η ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε ότι ο ρατσισμός παραμένει περιθωριακό φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού είναι πολύ "περίπλοκη" για λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος.

 

Διαβάστε επίσης

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.