ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Άκη: Αναβλήθηκε η δίκη, θα γίνει στις 8 Μαΐου

15:15 - 22 Απρ 2013 | Πολιτική
Για τις 8 Μαΐου διεκόπη η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ΆκηΤσοχατζόπουλου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ο οποίος μαζί με 18 ακόμα άτομα δικάζεται με την κατηγορία για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" και τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκτός από τον πρώην υπουργό, στο εδώλιο θα καθίσουν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia ΟρΆτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.
Όλοι τους είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
Πάντως η διαδικασία άρχισε με πέντε απόντες κατηγορούμενους.
Συγκεκριμένα, κατά την εκφώνηση των ονομάτων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου απουσίαζαν η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγος του, Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, ο Οράτιος Μελάς, επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia, ο Νίκος Γεωργουλάκης που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Nobilis και ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso.
Ο πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου που είναι 18, ενώ στη δίκη παρίστανται, ως πολιτική αγωγή, συνήγοροι του Δημοσίου. Το Δημόσιο φέρεται να ζητά χρηματική ικανοποίηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε κατηγορούμενο, επιφυλασσόμενο να ζητήσει το σύνολο της ζημιάς που έχει υποστεί, με το επιχείρημα ότι το παράνομο χρήμα που έχει διακινηθεί, προέρχεται από παθητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου.
Από την πλευρά του ο κ.Τσοχατζόπουλος πρότεινε μεταξύ άλλων ως μάρτυρες υπεράσπισης του τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 22 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.