ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «ευαισθησίες» των κομμάτων εν όψει του πολυνομοσχεδίου

00:09 - 24 Απρ 2013 | Πολιτική
Οι «ευαισθησίες» των κομμάτων εν όψει του πολυνομοσχεδίου
Αγώνα δρόμου στο στίβο της «κοινωνικής ευαισθησίας» κάνουν τα κόμματα της τριμερούς κυβέρνησης εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, το οποίο την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις όλοι παραδέχονται ότι εν όψει της δημοσιοποίησης των ρυθμίσεων την Τετάρτη στα κόμματα, λίγα μπορούν να αλλάξουν, καθώς οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

 

Η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της Αντ. Μπέζα, κρατά την πιο συγκρατημένη στάση. Αφού, βέβαια, πρότεινε μεγαλύτερη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ (άνω του 15%) για τις περιοχές με χαμηλότερες τιμές ζώνης, δεν έχασε την ευκαιρία να καρφώσει το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για επικοινωνιακούς τακτικισμούς, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις του ανεδαφικές προς στιγμή. Ο λόγος για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, για την ενσωμάτωση διάταξης στο πολυνομοσχέδιο, η οποία θα προβλέπει την άμεση μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 23% στο 13%, κάτι που, σύμφωνα με τη Ν.Δ., θα συζητηθεί τον Ιούνιο.

 

Τι θέλει το ΠΑΣΟΚ;

 

Σημειώνεται ότι με παρέμβαση του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Σαχινίδη, λίγο πριν τη σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών με τους άλλους εκπορσώπους, σύμφωνα με πληροφορίες, , ζητήθηκε να περιληφθεί διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για μείωση από τώρα του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και όχι τον Ιούνιο.

 

Ακόμη τονίσθηκε ότι πρέπει να συζητηθεί από τώρα και να καταλήξουν έως τον Ιούνιο η μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και όχι όταν έρθει η τρόικα.

 

Για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών ζητήθηκε να ενταχθούν στην ρύθμιση των 48 δόσεων και όσοι έχουν οφειλές το 2013, γιατί διαφορετικά η ρύθμιση είναι άδικη και δεν διευκολύνει τους οφειλέτες. Να μπορούν- επίσης- να ενταχθούν στην ρύθμιση και όσοι έχουν ήδη ρύθμιση δυσμενέστερη και είναι συνεπείς. Από το ΠΑΣΟΚ προτάθηκε ακόμη να έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

oikonomiko720 230413

 

Η στάση της ΔΗΜΑΡ

 

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ, έθεσε επί τάπητος να μην πληρώσουν το «χαράτσι» οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες χωρίς έστω έναν εργαζόμενο, και να ενταχθούν στην ρύθμιση για τι ληξιπρόθεσμες και οι οφειλές προς τους δήμους, κάτι που ωστόσο έχει μεγάλες δυσκολίες...

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:10 - 24 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.