ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προάγγελος ανασχηματισμού η απομάκρυνση Κικίλια;

00:01 - 30 Απρ 2013 | Πολιτική
Προάγγελος ανασχηματισμού η απομάκρυνση Κικίλια;
Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τη δήλωση του Πρωθυπουργού περί ενίσχυσης της κυβερνητικής συνοχής μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου κι έρχεται η απομάκρυνση του διοικητή του ΟΑΕΔ να δημιουργήσει και πάλι τριβές στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και να ενισχύσει τη φιλολογία για ανασχηματισμό.
«Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» σημειώνουν κύκλοι της Ιπποκράτους.
 
Αίσθηση πάντως προκαλεί η σπουδή του Μεγάρου Μαξίμου να αντικαταστήσει με τον κ. Θ. Αμπατζόγλου τον Ηλία Κικίλια λίγες ώρες μετά τη μερική αποδοχή της πρότασης τροπολογίας για την ανάσχεση της ανεργίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν ο συντάκτης της εν λόγω ρύθμισης, που φαίνεται ότι δεν έφτασε για να τον κρατήσει στην κορυφή του ΟΑΕΔ. Πολλοί αναφέρουν ότι η λογική του «μία σου και μία μου» φαίνεται να επικράτησε, ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι η συνολική κυβερνητική λειτουργία πρέπει να τεθεί επί τάπητος.
 
«Η χώρα πρέπει να συναντηθεί εθνικά σ’ ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θασυνιστά και την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης Το ΠΑΣΟΚ δε χαρίζει την υπόθεση αυτή σε κανέναν άλλον. Όχι για να βολέψουμε στελέχη, αλλά για να υπηρετήσουμε τον πολίτη, την κοινωνία, το έθνος» σημειώνουν από την Ιπποκράτους, που πιέζουν ασφυκτικά για ανασχηματισμό.
 
Την ίδια ώρα από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Δημήτρη Σταμάτη, Υπουργό Επικρατείας για την εκπαραθύρωση Κικίλια φαίνεται να μην έφερε σοβαρές αντιρρήσεις στην κίνηση αυτή, όπως έκανε πριν λίγο καιρό. Ήδη πάντως ο Φώτης Κουβέλης έχει ζητήσει αλλαγές στην κυβέρνηση. Ωστόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν ότι ο ανασχηματισμός συζητήθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία Σταμάτη – Κουβέλη για το θέμα του ΟΑΕΔ.
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πάντως, σε δηλώσεις του στη Real News, τονίζει πως πρέπει να λυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και έχουν καταγραφεί, χαρακτηρίζει «χρήσιμη» τη σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου και ζητάει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια. «Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» τονίζει μέσω της “R”, τασσόμενος ευθέως υπέρ ενός άμεσου ανασχηματισμού.
 
newego LARGE t 1101 54191940
 
Η Δημοκρατική Αριστερά, πάντως, σε περίπτωση κυβερνητικών αλλαγών έχει έτοιμη λίστα με μη πολιτικά στελέχη, για να προτείνει, ενώ φέρεται αποφασισμένη να υποστηρίξει τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη, που έσωσε την «αριστερή ψυχή» του κόμματος στην τελευταία υπόθεση με την επίμαχη τροπολογία, ενώ σε σχέση με τον κ. Μανιτάκη δεν καταγράφεται η ίδια ζέση…
 
Σε κάθε περίπτωση κομβικό για τις όποιες αλλαγές είναι η έναρξη των διαδικασιών απολύσεων στο Δημόσιο, τις οποίες θα υπογράψει ο υφιστάμενος υπουργός…
 
Διαβάστε επίσης:
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:33 - 29 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.