ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κόστα Ρίκα, το ραντεβού Βενιζέλου – Παπανδρέου και τα «μαύρα οικονομικά» του ΠΑΣΟΚ

22:17 - 29 Απρ 2013 | Πολιτική
Μεγάλη Τρίτη, λίγο πριν το τροπάριο της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσας…» θα γίνει τελικά η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με κύριο μενού τα «αμαρτωλά οικνομικά της Ιπποκράτους». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, το ραντεβού των δύο ανδρών κλείστηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου.
Η  συνάντηση αναμένεται να γίνει στη Βουλή επηρεάζεται από τις πρόσφατες διαρροές των στοιχείων για «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος νέες ισορροπίες με την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τις διαρροές για το κόστος ταξιδιών επί προεδρίας του, όπως αυτό στην Κόστα Ρίκα που στοίχισε σύμφωνα με δημοσιεύματα 200.000 ευρώ.
 
Τα οικονομικά του κόμματος και οι μαύρες τρύπες του παρελθόντος δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στο κόμμα καθώς είναι σε εξέλιξη και η δίκη Τσοχατζόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό νέα στελέχη επιμένουν την αναγκη συνολικής διαχείρισης του θέματος με τα οικονομικά των κομμάτων. «Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι σε μια δύσκολη κατάσταση αυτή είναι μια πραγματικότητα.
 
Το πρώτο ζήτημα είναι πως φτάσαμε εδώ. Για το πώς φτάσαμε εδώ έξι ελεγκτικές εταιρείες - έξι εταιρείες σημαίνει απόλυτη διαφάνεια - έχουν αναλάβει να συντάξουν το τελικό πόρισμα για να δούμε την πραγματική κατάσταση» τόνισε σε συνέντευξη στο Real FM ο νέος Γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης και προσέθεσε: «Το θέμα χρηματοδότησης των κομμάτων είναι ένα ευρύτερο ζήτημα και πρέπει να το λύσουμε.
 
Γι' αυτό έβαλα και στο θέμα της προγραμματικής συμφωνίας τον νέο εκλογικό νόμο. Πρέπει να δημιουργήσουμε άλλα θεσμικά χαρακτηριστικά για να αποκτήσει ξανά ο πολίτης εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Που σημαίνει: αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των Κομμάτων, όχι όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Παίρνεις κάποια χρήματα και ούτε ξέρει κανείς που πάνε. Να έχουμε προγραμματική χρηματοδότηση με συγκεκριμένους κωδικούς δαπανών. Να μικρύνουμε τις εκλογικές Περιφέρειες, δεν θέλουμε μαύρο χρήμα και τέλος να βάλουμε θητείες, ώστε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.