ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στοπ» από Καμίνη στη διανομή δωρεάν τροφίμων «μόνο για Έλληνες» από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα

08:43 - 02 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Εμποδίστηκε ύστερα από παρέμβαση των ΜΑΤ η διανομή τρόφιμων «μόνο για Έλληνες» που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή στην Πλατεία Συντάγματος τη Μ. Πέμπτη.

«Όχι» στη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» από τη Χρυσή Αυγή είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, πετυχαίνοντας να εμποδίσει με τη συμβολή των ΜΑΤ τη δραστηριότητα που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. 

 

Οι οπαδοί και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές του κόμματος Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Γ.Λαγός, κατέφτασαν στις 7 το πρωί με το φορτηγό με τα τρόφιμα στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, όπου τους περίμεναν δυνάμεις  της Αστυνομίας και εισαγγελείς και προσπάθησαν να κάνουν την εκφόρτωση.

 

Ωστόσο, η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Όταν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έβγαλαν μερικές σακούλες με τρόφιμα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Τελικά, απετράπη η εκφόρτωση. Το φορτηγό έφυγε από την πλατεία Συντάγματος και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Από την Μ.Τετάρτη, ο κ. Καμίνης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί «το συσσίτιο μίσους» που «προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη».

 

Ο κ. Καμίνης είχε δηλώσει: «Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.

 

»Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

»Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.