ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια για ανάσχεση της εσωστρέφειας μετά τον πόλεμο Βενιζέλου - Παπανδρέου

10:56 - 02 Μαϊ 2013 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια για ανάσχεση της εσωστρέφειας μετά τον πόλεμο Βενιζέλου - Παπανδρέου
Να αλλάξει την ατζέντα επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ μετά τη θύελλα που ξέσπασε στο εσωτερικό του.
«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση  για το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος. Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.  Είναι κατανοητή η ευαισθησία  όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ.  Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας» σημειώνουν από την Ιπποκράτους αντιλαμβανόμενη ότι η σύγκρουση Βενιζέλου – Παπανδρέου κοστίζει στην ασθμαίνουσα δημοκοπική εικόνα του κινήματος. Παράλληλα ως αντιπερισπασμό θα προσπαθήσουν να ανδείξουν την κοινωνιική και πολιτική τους ατζέντα.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες παό την Ιπποκράτους, βάζουν ως βασική προτεραιότητα μετά το Πάσχα  το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας με αιχμή  την ενεργοποίηση των  δυο πυλώνωντης πρότασης του πού έχει καταστεί νόμος: το πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων θέσεων εργασίας και την προκήρυξη προσωρινών θέσεων απασχόλησης ανέργων στους ΟΤΑ ( κοινωφελής εργασία ) με επιλογή βάσει μοριοδότησης, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και χωρίς ενδιάμεσους φορείς.
Όπως λένε στην Ιπποκράτους, «το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος έδωσαν  μάχη μέχρι να ψηφιστούν οι σχετικές νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις που περιλήφθησαν με τη μορφή τροπολογίας στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο».
 
pasok640 020513
 
Κρίσιμο σημείο για την εφαρμογή του προγράμματος επίσης θεωρεί το ΠΑΣΟΚ την μεταφορά υφιστάμενων  και αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ - μέσω και της ρήτρας ευελιξίας-στην απασχόληση, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
 
Μάλιστα οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκτιμούν επίσης ότι όσα συνέβησαν σε σχέση με την  προετοιμασία και ψήφιση  του πολυνομοσχεδίου έχουν καταστήσει αυταπόδεικτη την ανάγκη να υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να πάρει τη μορφή ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που θα υπηρετείται από τη σύνθεση και  τον τρόπο λειτουργίας της  κυβέρνησης.  

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.