ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο "άνοιγμα" από Σαμαρά στην Κίνα

17:48 - 07 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.

«Μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση της οικονομίας, κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία του ταξιδιού στην Κίνα και πρόσθεσε ότι «μέρα με την ημέρα φθάνουν μηνύματα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία».

Ο Κ. Χατζηδάκης ρωτήθηκε και για την εξέλιξη σχετικά με την εξαγορά του ποσοστού της Hochtief στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το καναδικό fund, είπε ότι «δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και βοηθά στην προσπάθεια για την προσέλκυση επενδυτών».

 

Στη σύσκεψη για την προετοιμασία του ταξιδιού στην Κίνα συμμετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, μετά από επίσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

 

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις τουριστικές ανταλλαγές.

 

Τον κ. Σαμαρά, που αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο και τη Σαγκάη, θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, καθώς επίσης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.

 

Την επίσημη αποστολή θα πλαισιώνει ομάδα 50 Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συζητήσουν με Κινέζους συνάδελφούς τους για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.