ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - καθηγητών με «φόντο» την απεργία μέσα στις Πανελλαδικές

08:32 - 08 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με το ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών να μέσα στις Πανελλαδικές να είναι ανοιχτό.

Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως στην αύξηση του ωραρίου κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23). Η τελική αποφαση θα ληφθεί αύριο σε νέα συνεδρίαση (μετά από εκείνη της προηγούμενης εβομάδας) αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης με τον υπουργό.

 

Την κήρυξη κινητοποιήσεων θα προτείνει και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στα πρωτοβάθμια σωματεία της.

 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό, λόγω της εφαρμογής του νέου μισθολογίου, της απόπειρας περικοπής επιδομάτων και δώρων και της αύξησης ωραρίου, που «προκαλούν απολύσεις και δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους και ταυτόχρονα προσφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες». 

 

Το δ.σ. της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:58 - 08 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.