ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκης Άκη... συνέχεια

08:41 - 08 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Η πολύκροτη υπόθεση με τη δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη.

Δικαστές και κατηγορούμενοι έχουν ανανεώσει το ραβτεβού τους για τις 9 το πρωί το ραντεβού τους στο αμφιθέατρο του Εφετείου της Αθήνας, προκειμένου να αρχίσει επί της ουσίας η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου με τις ενστάσεις που αναμένεται να αναπτύξουν στοχεύουν στην καρδιά του κατηγορητηρίου, που αποδίδεται όχι μόνο στον εντολέα τους, αλλά σε όλους τους συγκατηγορουμένους του.

Παράλληλα, εκκρεμεί και η απόφαση του δικαστηρίου για το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, εκπρόσωποι του οποίου δήλωσαν παράταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας από τον κάθε κατηγορούμενο ως αποζημίωση το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο -ανώτατο όριο προφυλάκισης- για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο δικάζονται επίσης οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.