• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ο Σαμαράς υπέγραψε την επίταξη των εκπαιδευτικών

08:32 - 12 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας που θα σταλούν το πρωί της Δευτέρας και αποφάσισε να παραμείνει στην αρχική της πρόταση.

 

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής την Κυριακή στις 6 μμ για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

 

Επίσης, κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία "για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού".

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την επιστράτευση των καθηγητών, υπογράφηκε το απόγευμα από τον πρωθυπουργό, αμέσως μετά την απόφαση των εκπαιδευτικών να εμμείνουν στις αποφάσεις τους για απεργία από την "πρεμιέρα" των Πανελλαδικών.

 

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν από το  πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, εξετάζοντας τις εξελίξεις με την απεργία των καθηγητών και σχεδιάζοντας το ταξίδι του στην Κίνα.

 

http://www.naftemporiki.gr/cmsUtils/photo?stamp%3D0x000000000055c469%26id%3D617747%26width%3D638%26height%3D399%26rmode%3D2

 

Η απόφαση Σαμαρά

 

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση του πρωθυπουργού αναφέρει στο σκεπτικό της ότι "υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012-2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους".

 

http://xenesglosses.eu/wp-content/uploads/2012/03/Ypepth.jpg

 

"Συνταγματική υποχρέωση του υπουργού"

 

Σε νέα άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι "ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έδωσαν τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Η απόφαση για πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Β' βάθμιας εκπαίδευσης είναι πολιτικά ορθή και συνταγματικά επιβεβλημένη.

 

Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό την εξυπηρέτηση άμεσου και επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή την προστασία των υποψηφίων"."Ο κίνδυνος και η απειλή «γεννήθηκαν» με την αναγγελία της 24ωρης και των 5μερων απεργιακών κινητοποιήσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε.

 

Η επικύρωση των αποφάσεών του, η αναμονή της επικύρωσης των προτάσεών του από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δύο ημέρες προ της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η διόγκωση του κινδύνου και ο πολλαπλασιασμός των δυσμενών συνεπειών στην ψυχολογία των υποψηφίων" αναφέρεται στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.

 

"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις αποφάσεις εκθέτει την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διασφαλίσουν τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών τους με την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις" ανέφεραν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

 

"Η επίκληση αντισυνταγματικότητας της «επιστράτευσης» των εκπαιδευτικών, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις τύπου «εάν μας επιστρατεύσουν θα κοιτούμε με το κεφάλι ψηλά τους συναδέλφους μας», καθώς και παράθεση αιτημάτων για κατάργηση νόμων που ψηφίστηκαν την τελευταία τριετία λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις πιστοποιούν ότι μοναδικός στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ ήταν και παραμένει η ακύρωση των προσπαθειών των μαθητών διαμέσου της ακύρωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων" κατέληγαν.

 

http://grevenamedia.gr/wp-content/uploads/2013/05/125.jpg

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman