ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριτική ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΒ για τη μη υπογραφή της ΕΓΣΣΕ

17:27 - 14 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Κριτική ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΒ για τη μη υπογραφή της ΕΓΣΣΕ
Την ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ από ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ εξέφρασε η εκπρόσωπος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «αναμφισβήτητα θετικό γεγονός».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η νέα ΕΓΣΣΕ δημιουργεί ασφάλεια δικαίου στους εργαζομένους για σημαντικά οικονομικά θέματα (όπως το επίδομα γάμου) και κατοχυρώνει σειρά θεσμικών θεμάτων στο εργασιακό τους καθεστώς.

 

daskalopoulos sev sev gr 600 375 -1520156780

 

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να επικρατήσει ανάλογο κλίμα συνεννόησης μεταξύ εργοδοτών – εργαζομένων και στον διάλογο για τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Όσο για τη στάση του ΣΕΒ, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε απαράδεκτη την άρνησή του να υπογράψει τη Σύμβαση, ενέργεια που όπως είπε, έρχεται «σε ευθεία αντίθεση με τις χθεσινές μεγαλόστομες διακηρύξεις του προέδρου του, οι οποίες ως αποδεικνύεται στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου». Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την ηγεσία του Συνδέσμου να αναλογιστεί ότι «η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σε κρίσιμες φάσεις πρόσωπα και φορείς» και να αναθεωρήσει την στάση του συνυπογράφοντας την ΕΓΣΣΕ. 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.