ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ: «Αντικαταστάθηκε» ο κ. Σπ. Χαλβατζής από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

10:22 - 15 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Ένας – ένας αποχωρούν από θέσεις κλειδιά στο ΚΚΕ, όσοι βρέθηκαν απέναντι από την ηγετική ομάδα, στο τελευταίο συνέδριο.

Μετά τον Αντ. Σκυλλάκο και τον Νίκο Μπογιόπουλο, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην Κ.Ε. έρχεται και η αντικατάσταση του κ. Σπ. Χαλβατζή από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Η αλλαγή ανακοινώθηκε από του βήματος της Βουλής το βράδυ της Τρίτης. Την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, που κατείχε μέχρι τώρα το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, καταλαμβάνει ο αναπληρωτής του κ. Αθ. Παφίλης, ενώ το κενό συμπληρώνεται από τον βουλευτή κ. Ν. Καραθανασόπουλο.spyros xalvatzis650

 

Η εξέλιξη από πολλούς ήταν αναμενόμενη, καθώς ο κ. Χαλβατζής δεν ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που αναδείχθηκε από το πρόσφατο 19ο Συνέδριο. Ο ίδιος δε συμμεριζόταν τη «σκληρή γραμμή» της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, ενώ στο συνέδριο είχε αντιταχθεί έντονα στην κριτική που δέχτηκε για τα θέματα διαχείρισης των οικονομικών της «Τυποεκδοτικής».

 

Στο συνέδριο ο κ. Χαλβατζής διαφοροποιήθηκε και μάλιστα με έντονο τρόπο καθώς ορισμένοι επιχείρησαν να του επιρρίψουν την ευθύνη για την οικονομική κατηφόρα που έχει πάρει το ΚΚΕ με αιχμή την άλλοτε επιχειρηματική ναυαρχίδα του, την «Τυποεκδοτική», από την εποχή που ο ίδιος ήταν αρμόδιος ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου επί των οικονομικών του κόμματος.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.