ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» της ΓΕΝΟΠ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

20:48 - 15 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ προκάλεσε το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ μέχρι τις αρχές του 2016, το οποίο δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το σχέδιο που εφαρμόζεται την τελευταία τετραετία με στόχο το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, σημειώνοντας ότι «η διάσπαση της Επιχείρησης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια μοναδικό στόχο είχε το διαμελισμό της κραταιάς ΔΕΗ, την αποδυνάμωσή της και το ξεπούλημα των κομματιών της.»

«Η κυβέρνηση υπακούοντας απλώς στις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, χωρίς να υπολογίζουν το δημόσιο συμφέρον, αγνοώντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει σε ιδιώτες αυτό που χτίστηκε στη διάρκεια των τελευταίων 60 χρόνων με τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Θέλουν να πουλήσουν 'κοψοχρονιά' τεράστιες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια όπως οι μονάδες παραγωγής, τα δίκτυα υψηλής τάσης και οι διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες» προσθέτει.

 

Η ΓΕΝΟΠ θεωρεί ότι «το σχέδιο διάλυσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ» θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των τιμών του ρεύματος για τους καταναλωτές και ότι τα σχέδια της κυβέρνησης «φέρνουν απολύσεις και δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις». Προειδοποιεί δε ότι για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών, εκτός από την «αντίσταση του ελληνικού λαού και των εργαζομένων της ΔΕΗ «πρέπει να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια από την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ».

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.