ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλιβερ Στόουν: Όσκαρ... στον Τσίπρα

11:50 - 16 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Θερμές φιλοφρονήσεις επεφύλαξαν στην Κροατία ο Όλιβερ Στόουν και ο Σλαβόι Ζίζεκ στον Αλ. Τσίπρα Στο περιθώριο συμποσίου για «το μέλλον και την ουτοπία της Αριστεράς».

O αμερικανός σκηνοθέτης και ο Σλοβένος φιλόσοφος χαρακτήρισαν τον κ. Τσίπρα με ως «τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας». Ο Στόουν έκανε λόγο για, «σκληρό καρύδι, που θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και ίσως σε όλο τον κόσμο».

Ανταποδίδοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είνα φανατικός των ταινιών του αμερικανού σκηνοθέτη, που τελευταία, μετά το ντοκιμαντέρ για τον Φιντέλ Κάστρο, ετοιμάζει ταινία-ντοκιμαντέρ για τη χούντα στην Ελλάδα και τον Γ. Παπαδόπουλο.

Ο φιλόσοφος Σλ.Ζίζεκ, από την πλευρά του μάλιστα, δήλωσε με νόημα: «Κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Ανυπομονώ γι' αυτόν μου το ρόλο».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς και στις δηλώσεις του επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική απόφαση για διαγραφή ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνεντεύξεις σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και θα συμμετάσχει στις εργασίες του συμποσίου για την Αριστερά, στο οποίο, μεταξύ άλλων, προσκεκλημένος είναι ο Γ. Βαρουφάκης.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.