ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Παιδείας: Το λάθος στα Μαθηματικά δεν επηρεάζει τη βαθμολογία

00:31 - 22 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων, στέλνει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το λάθος θέμα των Μαθηματικών.

Για την βαθμολόγηση ενός θέματος που ήταν λάθος στο μάθημα των «Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής» των Εσπερινών Λυκείων στο οποίο διαγωνίστηκαν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι χθες, αναφέρονται πηγές του υπουργείου Παιδείας και σε άτυπη ενημέρωσή τους επισημαίνουν ότι «το θέμα αντιστοιχεί στο 8/100 της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος».

 

«Η ασύμβατη υπόθεση που δόθηκε σε αυτό το θέμα, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 

Οδηγίες από την ΚΕΕ

 

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Συγκεκριμένα ύστερα από σύσκεψη των μελών της Επιτροπής εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι:

 

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας" των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

»Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».

Για τη βαθμολόγηση του επίμαχου θέματος, πηγές του υπουργείου Παιδείας επεσήμαναν ότι «το θέμα αντιστοιχεί στο 8/100 της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος».

 

«Η ασύμβατη υπόθεση που δόθηκε σε αυτό το θέμα, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:43 - 22 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.