ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις Σουλτς στον Σαμαρά για την φοροαποφυγή

03:58 - 23 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άσκησε κριτική στον έλληνα πρωθυπουργό για τη φοροαποφυγή στη χώρα μας.

Την πολεμική του για τους έλληνες φοροφυγάδες κλιμάκωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος του ευρ. Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

 

Μάλιστα απευθυνόμενος στον κ Σαμαρά του είπε χαρακτηριστικά:

 

"Τα τελευταία χρόνια, έχετε επιβαλει στο μέσο Έλληνες τόσες οδυνηρές θυσίες, με περικοπές μισθών και επιδομάτων, ενώ την ίδια στιμή οι πολίτες των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ στηρίζουν την Ελλάδα, διαθέοντας τους φόρους τους στη μορφή των εγγυήσεων. Την ίδια στιγμή όμως δισεκατομμύρια ευρώ έχουν μεταφερθεί από τους Έλληνες σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Πως το εξηγείται αυτό στο μέσο Έλληνα και το μέσο Ευρωπαίο; Πως εξηγείτε σε αυτούς που πληρώνουν τους φόρους τους, που εξαναγκάζονται να σηκώσουν το βάρος της λιτότητας, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι αγνοούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην κοινωνία; Σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει φόρους, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι το αναγνωρίζουν ως ένα σημαντικό κομμάτι μίας υγειούς κοινωνίας.  Άλλωστε αυτό έχει ως βάση το δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ωστόσο, η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση, εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική". 

 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, από όπου απηύθυνε «έκκληση» προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πρέπει να πηγαίνουν σε εταιρίες που έχουν τη βάση τους σε φορολογικούς παραδείσους.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 23 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.