ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βολές Χατζημαρκάκη κατά της τρόικας

21:37 - 28 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Η μέχρι τώρα παρουσία της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα φανερώνει πως η Κομισιόν προσπάθησε με ασπιρίνες να αντιμετωπίσει τον καρκίνο, καθώς χρειάστηκαν 20 μήνες παρουσίας της Task Force στη χώρα για να μάθουμε σήμερα πως δεν μπόρεσε η τεχνική βοήθεια της Ε.Ε. να έχει ουσιαστικό ρόλο στις διαρθρωτικές αλλαγές διότι της έλειπαν οι αρμοδιότητες, επεσήμανε ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε εισήγησή του στη Δημόσια Ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με θέμα «η εφαρμογή της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ», ο κ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε πως το αποτυχημένο πείραμα της τρόικα έχει κοστίσει στους πολίτες και δεν μπόρεσε να διορθωθεί από την Ομάδα Δράσης. Η τρόικα, είπε, απέτυχε διπλά στην Ελλάδα γιατί επεδίωξε την εσωτερική υποβάθμιση, ρίχνοντας τους μισθούς αλλά χωρίς να καταφέρει να ρίξει τις τιμές.

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής σημείωσε: «Η παραδοχή, πως θα χρειαστεί να περάσει ένα ακόμη έτος για να περιμένουμε αποτελέσματα, αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα αναποτελεσματικότητας. Θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να τα διαθέταμε για τουριστική προβολή της Ελλάδας. Περισσότερο θα απέδιδαν στην πραγματική οικονομία».

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.