ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενοποίηση μέσω... αυτοδιάλυσης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ θέλει ο Μπίστης

08:40 - 04 Ιουν 2013 | Πολιτική
Ενοποίηση μέσω... αυτοδιάλυσης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ θέλει ο Μπίστης
Τη διάλυση των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τη σύσταση ενός φορέα που θα εκφράζει το χώρο της «κεντροαριστεράς» προτείνει ο βουλευτής του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, Νίκος Μπίστης.

Με άρθρο του στο metarithmisi.gr, ο κ. Μπίστης αναφέρει «Κατά τη γνώμη μου, το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί παρά να χωνευτεί σε αυτή την κίνηση. Η δε ΔΗΜΑΡ, έχει μια τελευταία ευκαιρία να συμβάλει στη συσπείρωση του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου, αντί να τσιμπολογάει απελεύθερους πασόκους, που είναι ζήτημα αν φέρνουν τις ψήφους της οικογένειάς τους».

Σύμφωνα με τον Νίκο Μπίστη, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες παραιτήθηκε από τη θέση του υπευθύνου της ΔΗΜΑΡ για τον διάλογο γύρω από την Κεντροαριστερά, «ο τόπος χρειάζεται μια νέα και ενιαία μεταρρυθμιστική παράταξη, από τους σοσιαλδημοκράτες και τους λογικούς αριστερούς, μέχρι τους λογικούς φιλελεύθερους και τους λογικούς οικολόγους, ένα Μέτωπο Λογικής - και το χρειάζεται τώρα. Συνθηματοποιώντας, θα έλεγα 'στην ενότητα η δύναμη, στην ανανέωση η ελπίδα'».

Προσθέτει επίσης: «Δεν υπάρχει χώρος, ούτε χρόνος για εγωισμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς. Δεν είναι ώρα για ψιλικατζήδες της πολιτικής, είναι ώρα για μεγάλες πρωτοβουλίες. Το φθινόπωρο πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Σύμφωνα με τα Νέα, η ΔΗΜΑΡ απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολεί πρωτίστως τη Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας ότι όσα αναφέρει ο κ. Μπίστης δεν πρέπει να αποκλείονται χωρίς προηγουμένως να συζητηθούν.
 
Διαβάστε επίσης:
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.