ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός των επόμενων ημερών το ν/σ για τον περιορισμό των μικρών διαδηλώσεων

22:31 - 04 Ιουν 2013 | Πολιτική
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί το Προεδρικό Διάταγμα που ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τον περιορισμό των μικρών διαδηλώσεων στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας άνω των 100.000 κατοίκων, ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία και να λειτουργεί η αγορά, μετά τη σχετική σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Ηλίας Βλαχάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Γιώργος Ζησιμάτος και ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ) Δημήτρης Νικολακόπουλος καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

dendias kaminis

Ο υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για το Προεδρικό Διάταγμα που προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με την οριοθέτηση των μικρών συγκεντρώσεων, ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία στην Αθήνα.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, αφού επανέλαβε ότι το 2012 έγιναν 796 μικρές διαδηλώσεις που έκλεισαν κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα, «κακώς ελέχθη ότι η ρύθμιση [για τις διαδηλώσεις] αφορά τους επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας. Αφορά, κυρίως και μέγιστα τον έλληνα πολίτη, ο οποίος πρέπει να περάσει από το κέντρο της Αθήνας.

» Και επίσης ορθόν είναι να μην περιοριστεί για το κέντρο της Αθήνας αυτή η ρύθμιση, να αφορά όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, που τις ορίζουμε ως πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων με κριτήρια τα οποία θα μπορούν να εκτιμηθούν ανά περίπτωση».

Και σε άλλο σχόλιο ο υπουργός είπε προς τους συνομιλητές του ότι «για λόγο που δεν αντιλαμβανόμαστε, οποιαδήποτε 20-30 άτομα θεωρούν ότι μπορούν να κλείσουν τον δρόμο».

Σύμφωνος με τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων κάτω των 200 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Η πρωτοβουλία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιώργος Καμίνης.

Παράλληλα έθεσε δύο ζητήματα για τη λειτουργία της πόλης, «για τα οποία έχουμε εκπονήσει πλήρεις νομοθετικές προτάσεις. Πρώτα από όλα για την παράνομη πορνεία, για τους παράνομους οίκους ανοχής και δεύτερον για τα κέντρα διασκέδασης.

» Υπάρχουν εστίες ανομίας στην Αθήνα, που είναι ευκαιρία να τις πιάσουμε μία –μία και να δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, το κεντρικό μήνυμα: ότι η πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των μικρών διαδηλώσεων, κινείται στη σωστή κατεύθυνση».

Υπέρ της πρωτοβουλίας για τις μικρές διαδηλώσεις τάσσεται και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) που επισημαίνει ότι «η δέσμη των συγκεκριμένων προτάσεων του σχεδίου νόμου έχει ως ζητούμενο να εφαρμοστεί ο οργανωμένος τρόπος κινητοποιήσεων που εφαρμόζουν τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, με ένα αρχικό σχεδιασμό διαδρομής και διάρκειας, με την κατάληψη μιας λωρίδας, αλλά κυρίως με την σωστή περιφρούρηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.