ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευρύνθηκε το κατηγορητήριο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

20:16 - 06 Ιουν 2013 | Πολιτική
Διευρύνθηκε το κατηγορητήριο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση για επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», και για το «αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία».

Ειδικότερα, σε σύνολο 266 παρόντων βουλευτών ψήφισαν 234 υπέρ, 21 κατά, 3 λευκά, 7 «παρών» ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Εν τω μεταμύ, ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση, κατά του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου, κάνοντας λόγο για επιχείρηση εξόντωσής του. «Όσο και αν βολεύει η δική μου εξόντωση δεν είμαι βολική περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, που μίλησε σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση επέκτασης του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είπε αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο: «είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ως βάρος που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν»!

"Πολιτικό παιχνίδι"

Έκανε λόγο, μάλιστα, για πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες ενός ανθρώπου, προειδοποιώντας πως δεν είναι μια βολική περίπτωση. «Δεν έχω σκιές στη ζωή μου, δεν έδωσα δικαιώματα σε θέματα διαφάνειας, δεν έχω κάνει ούτε μισό ρουσφέτι, δεν είχα πάρε δώσε, δεν προσπορίστηκα ποτέ τίποτα, δεν έχω δυσθεώρητο πόθεν έσχες, μόνο χρέη έχω», δήλωσε βουρκωμένος.

Ενώ, υπογράμμισε ότι κινήθηκε με μόνο γνώμονα την προσπάθεια να πιαστούν φοροφυγάδες και επέμεινε ότι δεν πρωτοκόλλησε το CD με τη λίστα των καταθετών στην HSBC, γιατί δεν ήθελε και δεν έπρεπε να υπάρχει παραδοχή επίσημης κτήσης των παράνομων στοιχείων από την ελληνική διοίκηση.

papak venizelos650

Αναφερόμενος στο έγγραφο από τις γαλλικές αρχές, δήλωσε ότι για την ύπαρξη του είχε ενημερώσει και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και τον οικονομικό εισαγγελέα στην κατάθεσή του και, ισχυρίστηκε ότι από τον τρόπο σύνταξης της επιστολής των Γάλλων προκύπτει ότι τα στοιχεία χορηγήθηκαν ανεπισήμως και με ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.